Hva er et hundeliv

Det er mye skrevet om hva en hund gjør og hva et godt hundeliv er. Det er viktig at hunden har et godt liv. Noe annet er slemt. Det er flere ting som kreves av hundeeier for at hunden skal ha et godt liv. De fleste vet at en hund trenger mat, sover, må på do og løper litt rundt. Dette er en ganske enkel tilnærming til hundelivet.

En hund trenger mange forskjellige ting, men det aller enkleste er at en hund trenger rent og frist vann. Hunden må ha fri tilgang til dette slik at det aldri er tomt for vann. Mat er selvfølgelig viktig. Næringsrik mat er det viktigste en hund kan få. Den kan spise hundemat og andre typer mat, men man må vite hva sin hund trenger og hvor mye den trenger av denne maten. Hunder sover ganske mye. Det er ingen grenser for hvor mye hunder kan sove, men mengden varierer fra hund til hund. En godt estimat er mellom 14 og 18 timer. Den må ha et greit sted å sove. Det trenger ikke være en seng, men et sted den finner behagelig. Do er viktig. En hund må vite hvor han kan gå og kunne gå når det trengs. Dette er jo selvfølgelig ganske opplagt.

Hunder trenger følelsesmessig behov for trygghet. Den trenger kos og varme. Man må ikke fysisk straffe hunder. Det er slemt og kan skape psykiske og fysiske skader på hunder som aldri går bort. Hunder med psykiske lidelser er forferdelig å oppleve. Hunder er flokkdyr og trenger følelsen av å være i en flokk. Man må passe på at hunden opplever seg selv som en del av familien.

groovy