Hund og mat

Mat er en viktig del av hundens liv. Det er ingen overraskelse at de må mates og at de må spise. Maten må være næringsrik og tilpasset hundens størrelse, type og bruk. Det er forskjellige typer mat på markedet som skal gi hundene det de trenger av næring og mat.

Det er viktig at man vet forskjellen på å mate voksne hunder og valper. Valper vokser fort og mye. De skal bli fullvoksne dyr på 1 år. Da må det mye spising til. Det er skrevet mye om hvordan valper skal mates . Hundemat man kan kjøpe i butikken er laget for forskjellige hundealdre. Her kan man plukke opp mat som er spesiallaget for valper. Denne maten dekker det behovet valper har for lett fordøyelig mat og de riktige vitaminene. Valper trenger også mors melk når de er små og ammes vanligvis før de går over på fast føde.

Voksne hunder trenger matrutine. Det er masse skrevet om hvordan man skal “mate voksne hunder” . Varierende av rase mates en voksen hund enten en eller to ganger om dagen. De må mates separat slik at de ikke blir noe slåssing over maten.

groovy