Hundeaktiviteter om dagen

Når man har en hund er det viktig at man holder den i bevegelse. Alle trenger bevegelse, mennesker og hunder. Det er derfor viktig at man holder hunden i bevegelse og at man fortsetter å dressere hunden mens man er på turer. Ta hunden med i varierte områder, som på fjellet, sjøen og skogen. Hunder er bygd for å leke, jakte og gå. Det er derfor ikke noe problem å ta en tur med en hund og la hunden bære litt, så lenge det er en rase som kan bære og kan gå.

Det finnes mange flotte hunder som liker å gå. Elghund er en tøffing som man lett kan stroppe fast noen bære poser på. Dette er hundesekker som ligger på hver side av hunden. Det er viktig at man pakker posene riktig slik at hunden har balanse når den går. Det er fint at hunden selv lærer å bære når den er på tur. Hunder kan også svømme og mange hunder like å svømme når de er på tur.

Har man trekkhunder så elsker de å trekke. Trekkhunder er utrolige fine hunder å ta med seg på tur. Det er også flott å prøve trekkhunder når man er på tur selv også. De fleste steder i Norge har utleie av trekkhunder slik at man kan ta seg en tur i et hundespann. Det ser man i Tromsø, Røros, Svalbard og andre steder. Hundespann er veldig gøy. På vinteren kan man feste et spann med huskey eller annen type trekkhund og rett og slett fly over viddene. Det er en fantastisk følelse å høre hundene snakke og rope mens man blir dratt i stor fart etter 14-16 hunder.

Det kan være litt utfordrende å trene så mange hunder og kjøre hundespann hvis man selv ønsker å prøve dette. Det er en fulltidsjobb å trene hunder til å løpe rett. Man trenger en god lederhund som tar denne jobben på og motiverer de andre hundene til å løpe. Man må også passe på at hundene lytter til en. Huskyer er kjent for å være litt rebeller, og en kjent triks for å dominere de er å bite de i øret eller legge seg over ryggen deres å holde over potene. Det liker de ikke.

groovy