Husk helseforsikring til husdyra dine

Du er sannsynligvis klar over at du kan skaffe helseforsikring for deg selv og familien din, men visste du at du også kan skaffe helseforsikring for dyrene dine? For mange dyreeiere er jo tross alt husdyret som et medlem av familien, spesielt for de av oss som eier katt eller hund. Og på samme måte som at vi kan rammes plutselig av en ulykke eller alvorlig sykdom kan det også hende med dyrene våre. Timer hos veterinæren og medisiner til dyrene kan fort bli dyrt, og det er ikke alle av oss som har råd til en så stor uforutsett utgift. Og samtidig er det nok ikke mange som ønsker å sette penger foran helsen eller livet til kjæledyret sitt.

Les deg opp på behovet ditt

Synes du det virker komplisert, skremmende og forvirrende å finne ut hvilken forsikring du eventuelt trenger? Det samme gjelder her som med det meste annet i tiden vi lever i – internett gjør det enklere. Ved hjelp av et enkelt søk på Google kan du nemlig finne ut hva slags forsikring som er den beste for akkurat ditt husdyr, hva det kan koste, og enkelt sammenligne ulike selskaper på pris og tjenester. Hvor utsatt dyret ditt er for sykdom eller skade kan avhenge veldig av faktorer som hva slags dyr du har, hvor dere bor, dyrets medisinske historie og hvilke daglige rutiner dere har. Hunder og katter som bor nære trafikken er selvfølgelig mer utsatt for å bli påkjørt og skadet på veien. Og om du bor nære naturen er husdyret ditt mer utsatt for bitt, smitte eler forgiftning fra andre ville dyr som lever i nærheten.

Vær føre var

Selv om det er fint å kunne få tilbake på forsikringen om uhellet skulle være ute er det også lurt å prøve å forhindre at noe skjer. Ulykker kan man minske oddsene for ved å være forsiktig og følge godt med. Men sykdommer og andre plager er ikke alltid like enkelt å forhindre eller oppdage, for dyrene kan jo ikke si fra om hvordan de føler seg. For oss mennesker er det enklere, vi kan for eksempel fortelle om symptomene våre til en lege her på kry.no og finne ut hva som feiler oss. Men om du kjenner husdyret ditt godt vil du allikevel kunne plukke opp endringer i oppførselen eller fysiske forandringer. Og det er alltid bedre med en tur for mye til veterinæren enn en tur for lite.

groovy