Hvilken hunderase bør du velge?

Det å skaffe seg hund er ikke gjort i en håndvending. Først skal man finne ut om man har tid og økonomi og om man har lyst til å gå tur hver dag, uansett vær. En hund forplikter i mange år fremover.

Når man endelig har funnet ut at man virkelig vil ha hund, så kommer neste spørsmål. Hvilken rase skal jeg velge? For det er ikke like enkelt som når du skal velge lader til bilen. Da kan du bare gå for Easee ladeboks, og du har akkurat det du trenger. Bare sjekk ut Easee ladeboks hos Tibber, så ser du hvilket fantastisk produkt dette er.

Easee ladeboks er ikke bare estetisk pen å se på. Den kan også tilkobles wifi og 4G, slik at du som er Tibber-kunde kan smartlade bilen. Da lades bilen når prisen er på det laveste og du sparer masse penger.

Hunden bør passe personligheten din

En hund bør gjenspeile personligheten din. Kanskje du tenker at en snill og god Golden Retriever er akkurat den familiehunden som passer dere best? Derimot kan det hende en Labradoodle er mer riktig for dere.

Stil deg selv noen spørsmål

Vi ønsker jo en snill og god hund. Men det holder jo ikke å bare tenke sånn. Derfor har vi satt sammen noen spørsmål punkter du bør tenke gjennom:

  • Ønsker du en tispe eller hannhund?
  • Hvor mye tur og lange turer ønsker du? Alle hunder trenger mosjon, men noen trenger mer enn andre.
  • Skal hunden være mye alene? Ingen hunder bør være mye alene, men noen raser tåler litt mer alenetid.
  • Ønsker du en stor eller liten hund? Hva passer i hjemmet ditt?
  • Er du eller noen i familien allergiske, så dere bør gå for en allergivennlig hund?
  • Er du villig til å bruke mye tid på pelspleie? Eller bør du gå for en hunderase med en mer lettstelt pels?
  • Er du villig til å ha ansvaret for en rase som er mer disponert for sykdommer? Eller er det lurt å gå for en mer hardfør hund, der du ikke er så utsatt for høye dyrlegeregninger?
  • Hva skal hunden brukes til? Selskapshund, jakthund, gårdshund, trekkhund osv.?

Ta en test

Du har kanskje tatt flere ulike tester for å finne ut hvilken hunderase som passer deg. Noen mer seriøse enn andre. Vi har funnet en test som du kan finne her, som er virkelig god. Den er riktignok på engelsk, men den er skrevet på lettfattelig engelsk, så vi er sikre på at du forstår den.

Det er ikke sikkert hunden du får på testen er akkurat den du vil ende opp med, men du får kanskje en idé iallfall.

Vær nøye med hvem du kjøper hunden fra

Når du omsider har bestem deg, er det viktig at du finner en seriøs oppdretter. På nettsidene til Norsk Kennel Klubb finner du et solid utvalg av oppdrettere og valper. I likhet med at du er sikret kvalitet når du kjøper en Easee ladeboks, må du tenke kvalitet også når det kommer til oppdrettere.

Lykke til i jakten på din nye bestevenn!

groovy