Tøff utdanning for politihunder

Det er ikke bare mennesker som m å ta utdanning for å utføre en viktig jobb. Det gjelder også våre venner dyrene, og da spesielt hunder. Grunnen er at hunder kan brukes til mange nyttige gjøremål, og slike hunder blir derfor kalt brukshunder. De ulike typer brukshunder kan være politihunder, bombehunder, narkotikahunder, førerhunder, jakthunder og ettersøkshunder. Selve utdanningen kan ta lang tid, og den foregår ved Politihøgskolen. En politihund må vanligvis kunne løse mange ulike situasjoner, slik som det å opprettholde ro og orden eller søke etter savnede personer. De fleste norske politihunder eies av selve hundeføreren, men dette gjelder ikke bombehunder. De er i statlig eie. De private hundene får en fast månedslønn, akkurat som oss mennesker! Politihunder blir nøye utvalgt mens de er valper.

Opprettholder ro og orden

Politihunder er et fint innslag i bybildet. De er med på å gi inntrykk av at du er trygg, de passer på deg. En tur i byen kan være fint av og til, spesielt om du vanligvis oppholder deg på landet. Da kan det å så øye på en politibetjent som spaserer i gaten sammen med sin topp trente schæfer være et interessant skue. Spesielt barna liker å få øye på politihunder. Dersom man skal gjennom sikkerhetssjekken på flyplassen, kan sjansen for å oppleve en slik hund på nært hold, være stor. I utlandet kan man av og til møte på løse politihunder som sjekker hva du har på deg eller med deg. Dersom du er redd for hunder, kan slike møter være en utfordring. Det er viktig at politiet skjønner at man skal ta hensyn til de som ikke liker at hundene kommer altfor nært.

Fysisk utfordrende jobber

For noen kan tanken på det å bli utdannet som politibetjent i hundetjenesten være en drøm. Det er en aktiv og givende jobb som aldri er kjedelig eller ensformig. Det å kunne leve sammen med sin viktigste samarbeidspartner, hunden, er virkelig en givende situasjon for begge parter. Dersom du er en av dem som har en fysisk aktiv jobb, kan et behagelig par Reebok sko være løsningen. Det å jobbe i en klesbutikk eller fabrikk kan være enda mer fysisk utfordrende enn det å jobbe som hundefører. Da er det veldig viktig hva slags fottøy man bruker til daglig. En hundefører har også stillesittende perioder, der kontorarbeidet kommer foran det å gå rundt med hunden i bånd. I andre yrker er det rett og slett ikke godtatt at man setter seg ned for å hvile. Slike jobber virker veldig belastende på rygg og føtter.

groovy