Turgåing er bra for hundens helse!

En stillesittende hund kan fort bli til en overvektig hund, og det fører med seg potensielle helseproblemer. Selv om hunden din er aktiv i hjemmet, trenger den fortsatt et annet utløp for innestengt energi. Du vil dra nytte av å ha en godt trent hund, siden slitne hunder har en tendens til å oppføre seg bedre, og du vil hjelpe kjæledyret ditt med å unngå vektøkning!

Å gå tur med hunden er en treningsmulighet

Når du går tur med hunden din, bør du vurdere det som en treningsmulighet. Hunder er ikke medfødt til å vite hvordan de skal gå i bånd, så du må lære hunden hvordan den skal følge deg. På disse turene kan du også trene på kommandoer som “sitt” og “bli”.

Ikke glem at å gå tur også er en mulighet for deg til å få mosjon! Noen ganger kan man ha litt lav motivasjon til å ta med hunden ut på en lengre spasertur, men da er det gull verdt å ta med bluetooth hodetelefoner og høre på favorittsangen, eller sin foretrukne podcast, mens man tar seg en aldri så liten powerwalk sammen med vofsen. Trådløse hodetelefoner fungerer som en drøm, og en 60 minutters gåtur vil føles langt kortere med slike i ørene.

Turgåing hjelper med hundens sosialisering

Mens du er ute og går, vil hunden din mest sannsynlig møte andre hunder. Dette er en flott mulighet til å hjelpe hunden din å lære akseptable måter å sosialt samhandle med andre dyr på. Det vil også bidra til å øke hundens selvtillit, slik at kjæledyret vil være mindre redd for å få venner. Godt sosialiserte valper liker fortsatt å leke litt med andre hunder når de er ute på tur, men de vet når de skal stoppe og vil komme unna uten krangling.

Gåturer hjelper med andre ord både på hundens fysikk, og dens mentale helse!

groovy